De kracht van niet-weten


The running gag in my life is dat er altijd aan mij gevraagd wordt hoe oud ik ben. (En dat niemand verwacht dat ik al zó verschrikkelijk oud ben; een halve eeuw!) De vraag is toegenomen sinds ik een tijdje geleden ben begonnen met zeggen dat ik moeder ben. Ik deed dat nooit. Ik vond het een raar rijmpje:

Ik ben Die-en-Die, de moeder van Die-en-Die.

Of

Ik ben Die-en-Die, moeder van drie schatten van kinderen.

Ik vond het ook raar om een kind te baren en dan plotseling moeder te zijn. Maar dat is al heel verschrikkelijk lang geleden. Toen ik er vermoedelijk nóg jonger uitzag dan nu.

Mijn geheim

Voor wie het weten wil: mijn geheim is NIVEA. Ik gebruikte het vroeger veel, toen ik WELEDA nog niet kende. En ik heb het onlangs herontdekt als middel tegen droge handen. Ook weet ik nu eindelijk waar NIVEA voor staat.

Niet
Invullen
Voor
Een
Ander

Dat is heel erg moeilijk, maar NIVEA helpt! Je kunt een klein zakformaat blikje voor nog geen twee euro aanschaffen en altijd bij je dragen. Als een reminder en voor als je plotseling last hebt van droge handen. Bijvoorbeeld na het doen van de afwas of iets anders dat je handen heeft uitgedroogd, zoals werken met aarde of leem.
Het is een vorm van watermanagement, maar dan achteraf.

Maar wat Moet je dán zeggen?

Misschien denk je nu: maar als ik – met mijn geweldig invoelend interpreteervermogen – niet mag invullen voor een ander, wat moet ik dan zeggen?

Dat is heel simpel en bevrijdend:

Ik
Weet
Het
Niet